Kunstløp

Skøyteskolen avholdes 2 gang pr. uke.

Stavanger Kunstløpklubb arrangerte  i helgen stevne for klassene Senior, junior, Novice og Debs i Stavanger ishall. Dette var et elektronisk test NM for å vise at organisasjonen er i stand til å håndtere NM 14.-16. desember.  Arrangementet forløp seg plettfritt.
 
Deltakerplassene til NM blir fordelt med 1 plass til en utøver fra hver klubb gitt at det har klart poengkravet for sin klasse. Dernest plukker man de med beste resultater fra høstens stevner, uavhengig av klubb. Dermed har noen av Stavangerløperne sikret seg plass i NM/LM ila helga, mens andre må fortsatt kjempe om deltakelsen.  24.-25. november blir siste anledning til å kvalifisere seg, på nasjonalt stevne i Bergen. Helgas beste SKK prestasjoner fikk Una Østberg. Hun gikk fra en 9. plass i lørdagens kortprogram med poengsummen 20,50 til en 5. plass i søndagens friløp med 42,50 poeng, noe som resulterte i en sammenlagt 6. plass med 63 poeng og godt innenfor marginen for LM kvalifisering. Marie Haas fikk en sammenlagt 7. plass med 54,28 poeng med hhv 6.plass med 20,14 poeng på kortprogrammet og 7. plass og 34,14 poeng på friløpe, også hun er kvalisfisert til LM. Det var også veldig gledelig at vår Juniorløper Tonje Hagen kvalifiserte seg til NM med poengsummen 68,76.
 
Ellers er det kjekt å se at mange klubber kan melde seg på i medaljekampen til LM/NM, her er ingenting avgjort.

Skøyteskolen er normalt nye løperes første kontakt med Stavanger Kunstløpklubb. Skøyteskolen avholdes 2 gang pr. uke og det er to semestre i løpet av en sesong. 

Mer info på stavangerkunstlopklubb.no